top of page
  • roglia

Ny kampsporthall for Ålesund Ju Jitsu

Oppdatert: 20. des. 2023



Ålesund Ju Jitsu har gleden av å annonsere at Spjelkavik Arena vil være klar for overlevering innen ett år, nærmere bestemt 1. oktober 2024. Samtidig vil Kampsporthallen, en integrert del av Spjelkavik Arena, også være fullført og tilgjengelig for bruk av Ålesund Judo og Ålesund Ju Jitsu fra samme dato.


Dette representerer en betydelig milepæl for vår klubb og hele regionen, da vi endelig har fått en dedikert hall for kampsportene Judo og Ju Jitsu. Denne hallen er et resultat av samarbeidet mellom disse to klubbene, som tidligere gikk sammen om å søke økonomisk øremerkede midler til kampsporthaller fra Kulturdepartementet. Kampsporthallen vil ha et areal på knappe 300 kvadratmeter og vil oppfylle kravene som er fastsatt av Kulturdepartementet for kampsporthaller.


Hele hallen vil være dekket av spesialmatter som er designet spesielt for kampsporten Judo og Ju Jitsu og vi ser frem til å avslutte den tidkrevende praksissen å bære ut og inn mattene etter hver trening. Matteområdet vil ligge permanent ute og inneholde to kampområder, 12 meter med veggmatter i ene enden, boksesekker og annet nødvendig utstyr. Vi er allerede i gang med å innhente tilbuder og ordne finansielle støttespillere til dette.


Flytting til ny hall vil også løse tidligere avbrudd i treningsplanen, som tidligere har oppstått på grunn av eksamener og tentamener ved Borgund Videregående skole. Dette har tidligere ført til pauser på opptil fire uker i treningen, tre ganger i året.

Nedenfor finner du en illustrasjon som viser hvordan Kampsporthallen kan se ut fra innsiden. Vær oppmerksom på at denne skissen er utarbeidet privat og ikke av Byggherren. Mattene som er inntegnet, har dimensjonene 2x1 meter og en tykkelse på 5 cm. Underlaget for mattene vil være et "sviktende" sportsgulv.


I tillegg til det som er vist på skissen, vil det være en inngang til vestibylen. Fra vestibylen vil det være tilgang til kafeteriaen med sitteplasser, idretshallen, garderober som deretter fører til en korridor som gir tilgang til ett styrkerom og kampsporthallen. I tillegg vil det være et stort vindu med en dør som fører direkte fra vestibylen til kampsporthallen. Dette vil gi en praktisk og visuell forbindelse mellom disse områdene, samtidig som det gir et lyst og åpent miljø for brukerene.



104 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page