top of page
  • roglia

Ny kampsporthall for Ålesund Ju Jitsu

Oppdatert: 10. maiÅlesund Ju Jitsu har gleden av å annonsere at Spjelkavik Arena vil være klar for overlevering innen ett år, nærmere bestemt 1. oktober 2024. Samtidig vil Kampsporthallen, en integrert del av Spjelkavik Arena, også være fullført og tilgjengelig for bruk av Ålesund Judo og Ålesund Ju Jitsu 4. november.


Dette representerer en betydelig milepæl for vår klubb og hele regionen, da vi endelig har fått en dedikert hall for kampsportene Judo og Ju Jitsu. Denne hallen er et resultat av samarbeidet mellom disse to klubbene, som tidligere gikk sammen om å søke økonomisk øremerkede midler til kampsporthaller fra Kulturdepartementet. Kampsporthallen vil ha et areal på 290 kvadratmeter og vil oppfylle kravene som er fastsatt av Kulturdepartementet for kampsporthaller.


Hele hallen har ett dekke av spesialmatter som er designet spesielt for kampsporten Judo og Ju Jitsu og vi ser frem til å avslutte den tidkrevende praksisen å bære ut og inn mattene etter hver trening som har vært praksisen for disse to klubbene. Hallen har to faste kampområder, 12 meter med veggmatter i ene enden, boksesekker og annet relevant utstyr.


Flytting til ny hall vil også løse tidligere avbrudd i treningsplanen, som tidligere har oppstått på grunn av eksamener og tentamener ved Borgund Videregående skole, som har benytter gamle gymsalen til Borgundhallen til dette formålet. Dette har tidligere ført til pauser på opptil tre-fire uker i treningen, tre ganger i året. Men endelig kan vi se frem til å ha ett stabilt tilbud til våre medlemmer ved flytting til ny hall.

Nedenfor har vi en illustrasjon som viser hvordan Kampsporthallen kan se ut fra innsiden. Vær oppmerksom på at denne skissen er utarbeidet privat og ikke av Byggherren. Mattene som er inntegnet, har dimensjonene 2x1 meter og en tykkelse på 5 cm. Underlaget for mattene vil være et "sviktende" sportsgulv. Kombinasjonen 5cm matte og "sviktende" gulv, er det ultimate underlaget for denne type kampsport.


I tillegg til det som er vist på skissen, vil det være en inngang til vestibylen. Fra vestibylen vil det være tilgang til kafeteriaen med sitteplasser, idrettshallen, garderober som deretter fører til en korridor som gir tilgang til ett styrkerom og kampsporthallen. I tillegg vil det være et stort vindu med en dør som fører direkte fra vestibylen til kampsporthallen. Dette vil gi en praktisk og visuell forbindelse mellom disse områdene, samtidig som det gir et lyst og åpent miljø for brukerne.143 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page