Om klubben


Ålesund Ju Jitsu (AAJJ) er en av de største Ju Jitsu klubbene i Norge og har eksistert siden 1985.

Ålesund Ju Jitsu trener stilarten "JJN-Ju Jitsu" som er den dominerende stilartsorganisasjonen i Norge.

Vi er tilknyttet Norges Idrettsforbund under Kampsportforbundet. Og vår internasjonale samarbeidspartner er World Kobudo som sikrer vår klubb og høyere graderte utøvere ett kvalitetsstempel verden over.

Gjennom Kampsportforbundet har alle medlemmene i klubben automatisk ulykkesforsikring om uhell skulle oppstå.

Vi er delt inn i 3 aldersparti, barn, ungdom og voksne. Dette kan du lese mer om her.
->Om treningen


Ju Jitsu er en utmerket treningsform for hele kroppen, -smidighet, styrke og bevegelighetstrening er bare noen av stikkordene. Vi har svært lite skader og heller ingen kjente slitasjeskader over tid. Dette gjør Ju Jitsu til en aktivitet man kan praktisere over lang tid, og for noen blir det en livsstil. Ju Jitsu passer også fint for godt voksne, og man trenger ingen kampsport erfaring for å begynne med Ju Jitsu.

Ju jitsu er et komplett selvforsvarsystem med tradisjoner fra Japan, som er tilpasset vår vestlige samfunn. Vi satser på en konkurransefri arena hvor fokuset vårt er selvforsvarstrening og ett godt fysisk utbytte av timene. Vi har heller ikke teori hvor utøveren må lære seg fraser utenat for å komme seg videre. Ett av mottoene våre er. SELVFORSVAR - MOSJON - TRENINGSGLEDE

Det trenes fallteknikk, slag og spark, kast- og fellingsteknikker, samt en rekke kontrolltekniker og trykkpunktteknikker.

Det trenes også forsvar mot ulike angrepformer som slag, spark, omfavnelser, klestak, ulike stikk og slagvåpen, også mot en- eller flere angripere samt forsvar på bakken.

Under trygge og kontrollerte former benytter vi også beskyttelseutstyr som hansker til lett sparring. Dette er en morsom aktivitet hvor man får prøvd ut teknikker med litt mer realistisk motstand og utførelse, -både stående, på bakken og en kombinasjon av de to nevnte.

For å utføre gode selvforsvarteknikker innen Ju Jitsu er det lagt opp til gode funksjonelle teknikker fremfor rå styrke.